Ons pand

Het karakteristieke pand van Caroni heeft veel originele 19 eeuwse decoraties. De oud-Hollandse tegeltjes bij de hal als u binnenkomt zijn nog bewaard gebleven. In het pand zelf ziet u veel glas in lood ramen en doen de vele bakstenen poortjes Toscaans aan.

Aan de mooie ouderwetse plafondlijsten hangt een authentieke kroonluchter in het midden van het restaurant. De liefde voor wijn wordt weerspiegelt door een lambrisering die bedekt is met het hout van verschillende wijnkistjes uit de privé collectie van il Maestro di Vino Adriano Caroni.

De lange bruine bank met de bijbehorende verlichting is tailor made door neef Thijs Neven (Amsterdamse binnenhuisarchitect), die ook Chloé's corner, de bar, werkbanken en de speelse vakjeskast heeft ontworpen. 

Aan de Hooikade

Caroni is gelegen aan de Hooikade, een 'stadsgracht' parallel aan de Denneweg, in het centrum van Den Haag. De namen Hooikade en Smidswater (de gracht die in het verlengde ligt van de Hooikade) herinneren aan de tijd dat paarden nog veel gezien werden in het straatbeeld. Er waren in dit deel van de stad veel stallen van de Heeren aan het Voorhout en van de Koninklijke familie. Schepen die hooi brachten naar het centrum legden aan bij de Hooikade.

Door de ligging aan de kade is Caroni in de zomer een uniek plekje om rustig te genieten van het terras. Ook biedt Caroni samen met de rondvaart van Bootvaren Den Haag een vaararrangement aan met een lunch, borrel of diner bij het restaurant. Daarnaast kunt u met de rondvaart van Willemsvaart aanmeren voor een kopje koffie of een glaasje wijn. In overleg kunt u ook een bestelling doen en die meenemen op de boot.